Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Tudi v 6. tednu izobraževanja na daljavo, torej od 20. – 24. aprila 2020, bomo delali od doma – tako pravi gospa ministrica za šolstvo, tako so odločili strokovnjaki za zdravje, in PRAV JE TAKO – vse dokler je ogroženo naše zdravje je dobro, da smo v izolaciji, da z odgovornim vedenjem in upoštevanjem varnostnih ukrepov ter dnevno higieno (po)skrbimo, da se virus ne širi.

ODLIČNO ste se odrezali prejšnji teden – na celi šoli je bilo na zahtevo učiteljev OBVEZNO odgovorite ali pošljite dokazilo ali izdelek nazaj, samo 5 učencev od 1. – 9.  razreda, ki tega niso storili.

Verjamemo, da se vam bo teh 5 pridružilo v prihajajočem tednu, ker se moramo vsi skupaj resno pripraviti na ocenjevanje na daljavo, ki ga bomo izvajali v maju. Vsi tisti, ki ste naložene naloge učiteljev posameznih predmetov doslej opravljali sproti, pošiljali izdelke, vpisovali v zvezke, reševali delovne zvezke …, se ne rabite ničesar bati, ostali boste pač določene naloge morali opraviti za nazaj in nujno nadoknaditi zamujeno. Časa je dovolj, kajti do konca meseca aprila boste lahko snov utrjevali in na različne načine potrjevali in preverjali svoje znanje.

  • Učitelji bodo po aktivih uskladili načine, oblike in metode ocenjevanja.
  • Oddelčni učiteljski zbor bo izdelal načrt (MREŽO) ocenjevanja za vsak razred in predmet posebej.
  • Učitelj vsakega predmeta pa vas bo seznanil z načinom in s kriteriji ocenjevanja.

Vse navedeno bo prilagojeno izobraževanju na daljavo, vse bo teklo kot doslej, ničesar novega se v zvezi s potekom dela ne bo zgodilo, zato smo lahko, glede na odzive in na naše dosedanje sodelovanje in izkušnje, vsi skupaj optimistični. Vse potrebne informacije boste prejemali sproti in pravočasno.

V tem času smo poskrbeli, da imate prav vsi dostop do interneta, posameznim družinam, ki so izrazile željo in potrebo po računalniku, pa smo le te tudi dostavili.

Od vas drage učenke in učenci, kot ravnateljica šole Žetale, pričakujem, da boste spoštovali trud vseh vaših učiteljev, ki jim prav tako kot vam, verjemite, ni lahko, in se boste odzivali na njihova »povabila in/ali obveze«.

Dragi učenci in učenke, bodite še naprej tako pridni in odgovorni, bodite dosledni in delajte sproti, razveselite sebe, starše in učitelje, kajti za nas ni lepšega darila, kakor spoznanje, da ste nam hvaležni, da ste sprejeli in spoznali nova, uporabna znanja. Ne pozabite, da se lahko kadarkoli obrnete na svoje učitelje, ki so veseli vaših odgovorov, kot tudi vprašanj. Tudi meni lahko naslovite kakšno vprašanje, ali morda predlog, ali mi preprosto sporočite, kako ste, kako se soočate z delom od doma, ali karkoli.

Osebno vam želim, da boste tudi v tem tednu našli pravo razmerje med učnim delom in sprostitvijo, da se boste še naprej obnašali odgovorno, v skladu z ukrepi, ki pomenijo samo to, da skrbimo, da se virus ne širi, da bi se lahko, kot vedno rečem, čim prej vrnili v »ta pravo« šolo, ne to na daljavo!

Vse dobro vam in vašim najbližjim, predvsem pa #ostanitedoma in zdravi.

Vaša ravnateljica

dr. Silvestra Klemenčič

 

Dostopnost