Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Tudi v tem šolskem letu je naša šola sodelovala v Tednu pisanja z roko, ki ga ob podpori Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in Zavoda RS za šolstvo pripravlja Društvo Radi pišemo z roko. Osrednja tema letošnjega tedna, ki smo se mu priključili med 20. in 24. januarjem 2020, je bila »V naši družini radi pišemo z roko«.

Aktivnostim nismo posvetili dneva dejavnosti, zato smo teden obeležili v manjši meri kot lani, a vseeno smo se z učenci pogovorili o pomembnosti pisanja z roko ter skupaj prebrali pisma podpore, ki so jih napisali dr. Jernej Pikalo, Ilka Štuhec in Uroš Kuzman.

Nato so razredniki v posameznih razredih spodbudili učence k temu, da so na brezčrten list papirja napisali To je moja pisava. Nihče drug nima enake. in se podpisali. Nato so učenci liste odnesli domov, kjer je povedi s pisanimi črkami zapisalo tudi čim več družinskih članov, ter se pod prepisano prav tako podpisalo. Liste so učenci prinesli nazaj v šolo, o zapisih smo se pogovorili in pripravili razstavo, ki je bila na ogled v šolski avli.

Utrinek z razstave

Projektu so se pridružili učenci, njihovi sorojenci, starši in stari starši

 

Koordinatorka projekta

Dostopnost