Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

V četrtek, 30. 1 2020, smo učenci od 5. do 9. razreda imeli kulturni dan in na šolo sta prišla dva posebna gosta – dr. Maja Lamberger Khatib, ki je raziskovalka islama, Bližnjega vzhoda, Afrike in migracij, ter njen mož Mahmud Al Khatib.

Na začetku dneva sta nam gosta predstavila arabski svet, vero in njihovo kulturo. Učenci smo pozorno poslušali in postavljali veliko zanimivih vprašanj. Potem smo se razdelili v dve skupini. Učenci 8. in 9. razreda smo z gospo Majo kuhali. Pripravljali smo arabske jedi, katerih glavna sestavina je bila čičerika. Uporabljali smo posebne začimbe, ki so značilne za arabski svet. Učenci 5., 6. in 7. razreda pa so z gospodom Mahmudom spoznavali arabsko pisavo, jezik, števila, glasbo in inštrumente. Gospod Mahmud je pokazal arabsko abecedo in števila. Kasneje je tudi zapel in igral na bobne. Tudi mi smo se preizkusili v bobnanju in šlo nam je odlično.

Po menjavi delavnic se je gostoma gospa ravnateljica dr. Silvestra Klemenčič zahvalila za obisk in jima podarila spominsko darilo, nato pa se je dan, na katerem smo se naučili veliko novega in bili z njim zelo zadovoljni, zaključil.

Urban Peršak

Dostopnost