Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

V četrtek, 14. decembra 2023, smo za učence višje stopnje organizirali kulturni dan, ki je bil posvečen prihajajočim praznikom, in učenci so pod mentorstvom učiteljev Lidije, Helene, Benjamina, Brigite L  in Valerije sodelovali v ustvarjalnih delavnicah.

Spoznavali so bogato kulturno dediščino zimskih praznikov. Predstavili so značilnosti in običaje miklavževanja, božiča, tepežnega dne, silvestrovega, novega leta, svetih treh kraljev in svečnice ter na plakatih, ki so nastali in bili razstavljeni na priložnostni razstavi, delili svoja spoznanja.

V likovni in glasbeni delavnici so ustvarili domiselno sceno in glasbeno spremljavo za predstavo Od kod si, kruhek, s katero bodo osmošolci nastopili ob prihodu Božička. Na zlepljene liste papirja so v mešani tehniki upodobili različne dogajalne prostore in vadili petje ob spremljavi klavirja.

V duhu prazničnega vzdušja so se učenci preizkusili tudi v peki prazničnih piškotov in medenjakov, s katerimi so se posladkali po kosilu.

Prav vsi učenci pa so izdelali voščilnice in svojim sošolcem vanje zapisali lepe misli ob prihodu novega leta.

Kulturni dan je zaradi medsebojnega sodelovanja, ustvarjalnosti in toplih trenutkov, ki jih prinaša praznični čas, zelo dobro uspel in hvala vsem, ki ste sodelovali.

Dostopnost