Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

ZAHVALA ZA DONACIJE PRI POSTAVITVI VISOKIH GRED

     V šolskem letu 2023/2024 smo se pridružili projektu Šolski ekovrt pod mentorstvom učiteljice Minje Mlakar. Zamislili smo si, da v okolico šole postavimo dve visoki gredi in začnemo z malim, saj bomo tako vrt obvladovali in ohranili veselje do dela na vrtu. Po ogledu okolice smo se odločili za postavitev gred na vzhodno stran šole, kjer ni (pre)velike pripeke, a je vseeno dovolj sonca. Nato smo se obrnili na starše učencev in jih prosili za donacijo lesu za izdelavo gred. Nad odzivi smo bili pozitivno presenečeni, saj smo v kratkem času dobili les za dve gredi, eno pa nam je daroval g. Roman Medved iz podjetja Bioles že sestavljeno in v notranjosti oblečeno v čepkasto folijo. Tako smo na koncu dobili celo tri grede, česar smo se nadvse razveselili. Na tem mestu bi se zahvalila g. Medvedu, g. Maticu Skoku in g. Silvu Bukšku za odzivnost in donacijo. Ostali dve gredi so sestavili in prelakirali učenci 8. razreda pri interesnih dejavnostih podjetniški krožek in tehniška kultura pod vodstvom učitelja Mirana Železnika, ki se mu tudi zahvaljujem za vso pomoč. Prav tako ne bi zmogli brez hišnika, ki je zbral ves material za zapolnitev gred in jih napolnil. Hvala.

   To šolsko leto smo se odločili, da naše grede krasijo različne začimbe in dišavnice, rukola in koriander. Pri zasaditvi in setvi so pomagale učenke 5. in 6. razreda. Za zadnjo gredo pa še čakamo sadike jagod, ki jih bo doniral Ivan Ber iz Sadjarstva Ber. Tudi njemu lepa hvala.

    Naš ekovrt je sodoben učni pripomoček, čudovita popestritev okolice šole in zanimiv učni poligon za učence – za spoznavanje rastlin, pridelkov, vrtnih prebivalcev kot tudi za rokovanje z vrtnim orodjem in zemljo. Z novimi znanji želimo učencem privzgojiti ljubezen in skrb do narave. Z urejenim šolskim vrtom pa pripomoremo k ozaveščanju učencev o varovanju okolja in skrbi za naravo.

Minja Mlakar

Dostopnost