Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

22. novembra 2023 smo se po pouku učenci 7. razreda, ki obiskujemo izbirni predmet filmska vzgoja, z učiteljico Sašo Peršoh odpravili v Maribor na ogled filma v kino Maribox. Ogledali smo si film Šepet metulja. 

Ko smo prispeli, smo se najprej malo razgledali, si kupili pijačo in prigrizke ter priskrbeli vstopnice za ogled filma. Nato smo odšli do dvorane, kjer se je predvajal film. Tam smo bili čisto sami, zato smo si lahko izbrali sedeže, na katerih smo sedeli. Med gledanjem filma smo si tiho šepetali, če nam je bilo res kaj zanimivega. 

Film je prvič prišel na filmska platna leta 2023 in je najstniška romantična drama. Traja slabi dve uri in nam sporoča, da moramo sprejeti drugačnost, saj je Jan, glavna oseba v filmu, avtist, ki se spopada z različnimi težavami. Ena od njih je, da ga učitelj Frenk zapostavlja oz. mu ne daje možnosti za napredovanje. Jana igra v filmu Ali Ogrizek in svojo vlogo je zelo dobro odigral.  

Po končanem filmu smo še nekaj pojedli in nato smo se odpravili proti domu. 

In kako smo se imeli? 

TIJAN: Obisk kina se mi je zdel zelo dober in še zabaval sem se s prijatelji. Želel si, da bi se to še večkrat ponovilo. Film se mi je zdel zanimiv.

TILEN: Obisk kina se mi je zdel super, film prav tako. S prijatelji smo se zelo zabavali. To bi lahko še večkrat ponovili.

JAKA: Ko smo obiskali kino, mi je bilo zelo všeč, saj je bilo zabavno, sproščeno. Film je bil tudi zelo dober. Lahko bi še tak dan kdaj ponovili.

MARTIN: Obisk kina se mi je zdel dober, s prijatelji smo se zabavali. Lahko bi večkrat ponovili.

BRINA: To, da smo obiskali kino, je bila super ideja in to bi ponovila še večkrat. Res je bilo super, zabavali smo se in se mogoče še bolj spoprijateljili. Res je bilo zakon. Film mi je bil zelo všeč, saj me je prepričala njegova vsebina. Najboljši del pa so tako ali tako bili vsi ljudje, ki so bili zraven mene, in pa prigrizki ter pijača. Vse je bilo top.

MARIJA: Obisk kina mi je bil zelo všeč, s sošolci smo se zabavali, prigrizki, ki smo si jih privoščili, so bili odlični. Vse mi je bilo zelo všeč.

ZARJA: Obisk kina se mi je zdela odlična ideja. Imeli smo se lepo in to bi lahko še kdaj ponovili. Tudi film mi je bil zelo všeč.

Zapisali učenci izbirnega predmeta filmska vzgoja I.

Dostopnost