Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Teden otroka in sprejem prvošolcev v Šolsko skupnost učencev

Od 3. do 9. oktobra smo na Osnovni šoli Žetale praznovali Teden otroka. Tema letošnjega je bila “Skupaj se imamo dobro”.

Izkoristili smo lepo vreme in se veliko družili ter igrali na prostem. Z donacijami pa smo naša kosila naredili še slajša.

V letošnjem letu smo sprejem prvošolcev v šolsko skupnost združili s tradicionalnim otroškim kostanjevim piknikom.

Petek, 14. oktober, je bil za prvošolce OŠ Žetale poseben dan, saj so bili sprejeti v šolsko skupnost. Učenci 2.–4. razreda so pripravili kratki kulturni program in našim najmlajšim šolarjem izkazali dobrodošlico.

Sledila je slovesna zaprisega, s katero so prvošolčki obljubili, da se bodo pridno učili, delali domače naloge, pazili na svoje in šolske stvari, pozdravljali, spoštovali učence in zaposlene ter spoštovali šolska pravila.

Po zaprisegi je učence je nagovorila ga. ravnateljica dr. Silvestra Klemenčič. Izrekla jim je toplo dobrodošlico, zaželela obilo uspeha in prijetnih trenutkov na šoli. Prvošolčki so prejeli priznanje ob sprejemu v skupnost učencev šole in majhno pozornost.

V Tednu otroka smo pripravili tudi tradicionalni ugankarski natečaj. Učenci in učitelji so reševali uganke in sodelovali v žrebanju za mamljive nagrade, ki smo jih pridobili z donacijami.

Za vse donacije se iskreno zahvaljujemo podjetjem: Lidl, Kopija-nova, Mladinska knjiga, Lekarne Ptuj, Perutnina Ptuj, Pekarna Pečjak, Bukvica, Kmetija Žitnik.

Prvošolci, želimo vam, da bi se na naši šoli dobro počutili, ostali vedoželjni, pridobili veliko znanja in stkali trdna prijateljstva.

Dobrodošli v skupnosti učencev šole!

Ana Bedenik,

mentorica šolske skupnosti

Dostopnost