Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

V tem šolskem letu vsem učencem naše šole med številnimi neobveznimi dejavnostmi omogočamo tudi vključitev v PLANINSKI KROŽEK. V sodelovanju s Planinskim društvom Žetale imamo v načrtu izvesti nekaj skupnih pohodov.

V soboto, 1. oktobra 2022 smo v okviru prireditev ob 23. občinskem prazniku Občine Žetale izvedli pohod k izviru Sotle. Kljub za pohod ne najbolj primernemu vremenu se nas je zbralo 28 (od tega 15 učencev). Zaradi blatne in spolzke poti ter megle, ki je zastirala razgled, smo se pod vrhom Maclja odločili, da si bomo izvir Sotle ogledali ob kakšni drugi priložnosti. Raje smo zavili proti lovski koči Tisovec, kjer so člani Lovske družine Žetale organizirali srečanje z občani. Pogostili so nas z okusnim golažem in pijačo. Kljub prijetnemu druženju se nismo mogli zadržati predolgo, saj nas je še čakala pot nazaj do šole.

Na pohodu je bilo dovolj časa za sproščen klepet ter nabiranje gob in kostanjev ob poti. Sklenili smo, da bomo že v kratkem izvedli naslednji pohod. Idej kam je veliko, tako da bo izbira kar težka.

Že sedaj vas vljudno vabimo, da se nam pridružite.

Miran Železnik

Dostopnost