Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Osnovno šolo Žetale je tudi letos zastopal Jakob Černejšek, učenec 9. razreda. Tema razprave je bila, že tretje leto zapored, MOJA POKLICNA PRIHODNOST.

Dogajanje na spletnem dogodku je opisal Jakob Černejšek, predsednik šolske skupnosti:

»V torek, 22. 2. 2022, sem se udeležil 32. medobčinskega otroškega parlamenta za šole iz upravne enote Ptuj. Zaradi minulih omejitev, ki so se sprostile zadnji hip, jim ni uspelo organizirati dogodka v živo, ampak je potekal tako kot lani z videokonferenčnim programom Zoom. V debati je sodelovalo 18 učencev in učenk. Če smo želeli dobiti besedo, smo morali dvigniti virtualno roko. Zelo zanimivo je bilo slišati vrstnike iz drugih šol, kaj mislijo o poklicni prihodnosti, o kateri se je govorilo tretje in hkrati tudi zadnje leto. Teme za pogovor so bile: vloga staršev pri izbiri poklica; izbira poklica – skrbi in pričakovanja; poklic in uspeh ter možnosti izbire: jih imamo ali ne?.

Da smer pogovora ni zašla, sta pa skrbeli gospe Vojka Havlas, regijska koordinatorka otroškega parlamenta, in Urška Vučak Markež, ki ji že nekaj let pri tem dogodku pomaga. Ob koncu dogodka smo izbrali štiri predstavnike in novinarja poročevalca, ki bodo našo regijo zastopali na državnem otroškem parlamentu. Čeprav se mi je uvrstitev na nadaljnjo stopnjo dogodka za las izmuznila, nisem preveč razočaran. Potrudil sem se, da bi čimbolj predstavil mnenja učencev naše šole. V priponki si lahko preberete zaključke, ki smo jih sprejeli.«

Jakobu se iskreno zahvaljujemo za udeležbo in zastopanje šole.

Ana Bedenik,

mentorica šolske skupnosti

Dostopnost