Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Zaradi zaostrovanja epidemiološkega stanja, je Vlada Republike Slovenije na seji v petek, 5. novembra, sprejela dodatne ukrepe za zajezitev širjenja virusa covid-19. Za področje vzgoje in izobraževanja večjih novosti ni. Pouk bo tudi v prihodnjem tednu potekal v šolah in predavalnicah, tudi vrtci bodo delovali kot običajno.

Pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih pa bo od ponedeljka, 8. novembraobvezna uporaba zaščitne kirurške ali maske tipa FFP2. Zaščitna maska v zaprtih prostorih bo obvezna za vse, torej za vse učence in zaposlene.

Maska ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti. Prav tako maska ni potrebna za učence pri pouku športne vzgoje ter za osebe, ki izvajajo športno vadbo.

Samotestiranje v osnovnih šolah bo v prihodnjem tednu potekalo tako kot je v minulem.

Od ponedeljka, 15. novembra, dalje pa se bo s ciljem ohranjanja varnega šolskega in študijskega prostora povečala pogostnost samotestiranja. Samotestiranje za vse učence osnovne šole za potrebe vzgojno-izobraževalnega procesa bo od 15. novembra dalje obvezno, opravljalo se bo v šoli, in sicer trikrat tedensko.

Natančna navodila v zvezi s samotestiranjem od 15. novembra dalje, bomo objavili v prihodnjem tednu.

Vsebina celotnega odloka je na voljo na povezavi https://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?sop=2021-01-3459.

Povzeto po viru: https://www.gov.si/novice/2021-11-06-tudi-v-prihodnjem-tednu-izobrazevanje-v-solah-in-na-fakultetah-samotestiranje-za-vse-ucence-dijake-in-studente/

Dostopnost