Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

OBVESTILO ZA PRVI ŠOLSKI DAN v šolskem letu 2021/2022

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Po, verjamem da veselih, razigranih, brezskrbnih in sproščujočih počitnicah, vas v šoli že nestrpno pričakujemo.

Šolsko leto bomo pričeli po MODELU B – to pomeni enako, kakor smo prejšnje šolsko leto zaključili.

Vsi od 1. do 9. razreda se zberemo v SREDO, 1. septembra 2021, ob 8.00 na asfaltnem in travnatem igrišču za šolo – seveda ločeno po skupinah/po razredih – od tu boste skupaj z razredniki postopoma vstopali v šolo, kjer še vedno veljajo omejitve in »KROŽNI PROMET« gibanja po šoli (puščice na tleh, obvezna in prepovedana smer …), ki ste ga že navajeni.

Učenci 1. razreda bodo izjemoma prišli v spremstvu staršev, in bodo prav tako tvorili posebno, ločeno skupino, v varni razdalji med seboj in do ostalih.

Če je le mogoče, naj vas zaradi lastne varnosti pripeljejo in odpeljejo starši, sicer pa so

ŠOLSKI PREVOZI objavljeni na spletni strani šole na povezavi »Prevozi učencev v šolskem letu 2021/2022«.

 Odhodi  domov so prvi šolski dan predvideni  od 11. ure dalje.

Ko vstopite v šolo, upoštevate priporočila NIJZ – maske, razkuževanje rok, stalen prostor v garderobi, se preobujete in se takoj razporedite po matičnih razredih (1.–5. razreda v stalnih učilnicah, 6. je v MAT, 7. v NAR, 8. v SLJ, 9. v ZGO učilnici).

V knjižnici boste učbenike dvigovali individualno, zato ne pozabite na šolsko torbo.

Prav tako ne pozabite s seboj prinesti šolskih copat (vrečke), pisala in beležke.

Ta dan bo šolska malica za vse razrede  ob 9.30.  Jedli  boste v učilnicah, za prinašanje in odnašanje malice ter za čistočo poskrbijo razredničarke in dežurni učenci/učenke posameznega razreda.

Prvi šolski dan bo posebna skrb, in verjamem, da tudi vse naslednje dni pouka (do preklica), namenjena  HIGIENI ROK in KAŠLJA,  RAZDALJI, ZRAČENJU PROSTOROV, PROTOKOLU GIBANJA PO ŠOLI in IZVEN NJE ter NOŠENJU MASK – ki so v skupnih prostorih obvezne za vse, za učence 6.–9. razreda in zaposlene pa tudi med poukom.

Če kdaj, je sedaj čas, da zadeve izpeljemo kolikor se da usklajeno, da smo hkrati strpni in odgovorni, najprej do sebe, nato do drugih, in res je, SAMO SKUPAJ –  POENOTENI – SE LAHKO USPEŠNO ZOPERSTAVIMO dokaj neznanemu sejalcu strahu in povzročitelju skrbi in stisk med nami (učenci, starši, zaposlenimi).

SKRB ZA ZDRAVJE IN VARNOST je na OŠ Žetale vedno  na prvem mestu, zato vas vljudno naprošamo, da res vsi spoštujemo pravila, upoštevamo omejitve in priporočila, da ostanemo čim dlje »v živo(!)« v šoli.

Vsi zaposleni vam izrekamo prijazno in prisrčno dobrodošlico!

Kolektiv OŠ Žetale

Dostopnost