Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

… se v 8. TEDNU (od 11. 5. do 15. 5. 2020) nadaljuje, nekaterim verjetno zadnjič, drugim gre naprej.

Gradiva za pouk objavljamo za vsak razred sproti, do sedaj ‘naloženo’ pa je vedno dostopno v Arhivu. Zaenkrat ohranjamo sistem, kot ste ga vajeni, razmišljamo pa o manjši spremembi, a o tem več, ko se dogovorimo.

V mesecu maju je čas preverjanja in ocenjevanje znanja, in sicer po razporedu, ki ste ga prejeli s strani razrednikov oz. učiteljev posameznih predmetov. Mreža vsebuje predmete, načine in datume ocenjevanj. Zato bo pri teh predmetih morda malo manj snovi, da boste imeli dovolj časa za učenje in pripravo. Želimo vam veliko uspeha pri delu.

Vsak dan vas vabimo, da obiščete spletno stran OPB, namenjeno učencem od 1. do 5. razreda ter spletno stran JUV – jutranjega varstva. Tukaj učitelji OPB in JUV objavljajo različne dejavnosti za prosti čas, za sprostitev ali za samostojno učenje. Prav tako izvajamo na daljavo tudi zanimive aktivnosti POŠ – Popestrimo šolo (na svoji spletni strani), namenjene vsem učencem od 1. do 9. razreda.

Drage učenke in učenci, spoštovani starši,

na skupni poti izobraževanja, učenja, izmenjavanja e-pošte in opravljanja šolskih obveznosti smo v preteklih tednih stkali mrežo komunikacije in uskladili delo na daljavo. V obstoječih okoliščinah se trudimo za napredek znanja, predvsem pa za ohranjanje učne kondicije in spoštljivega odnosa drug do drugega.

Glede na nam poznana dejstva se bo izobraževanje na daljavo izvajalo do preklica (v četrtek, 14. 5. 2020 pa bo ministrica sporočila, kdo se in ali se, predvidoma 18. 5. 2020 v šolo vračajo učenci 1., 2. in 3. razreda, 25. maja pa še učenci 9. razreda ter morebiti učenci 4. – 8. razreda, ki potrebujejo učno pomoč). Ko izvemo več o tem, vas obvestimo preko spletne strani šole in z obvestili ter sprejetim protokolom – režimom prilagojenega hišnega reda preko e-pošte.

Pomembno je, da ohranjamo stike in komuniciramo, pa čeprav na daljavo!.

Spoštovani starši,

pri tej obliki izobraževanja na daljavo ste nepogrešljivi. Zavedamo se, da ravno vi, poleg vsakodnevnih obveznostih prevzemate vlogo koordinatorja šolskega dela vaših otrok. Zato ne skrbite, če bo vaš otrok naletel na težave, če bo potreboval več časa za razumevanje. Gre za normalen proces na poti  izobraževanja, vsako pridobivanje znanja potrebuje čas, da ga usvojimo.

Prosimo vas, da svojim otrokom pomagate zgolj pri razporejanju časa in mogoče pri pisanju e-sporočil, zlasti pa, da spodbujajte vaše otoke, da se po pomoč glede snovi (razlaga, povratna informacija, vprašanja) obrnejo na nas učitelje. Na voljo smo vam kadar koli po e-pošti in potrudili se bomo odgovoriti v najkrajšem možnem času.

Hvala vam za do sedaj opravljeno in ostanimo optimisti. Z željo, da vašim otrokom in našim učencem doprinesemo veliko znanja in spodbud, vam želim vse dobro.

Ostanimo odgovorni in zdravi,

vaša ravnateljica

 

Dostopnost