Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Tudi na OŠ Žetale smo se pridružili projektu TEDEN PISANJA Z ROKO, ki je potekal v tednu med 21. in 25. januarjem 2019.

Za učence od 6. do 9. razreda smo 22. 1. 2019 izvedli tehniški dan z naslovom Zapisano ostane. Učenci so najprej spoznali pomen pisanja z roko, na brezčrten list papirja s pisanimi črkami napisali To je moja pisava in se podpisali. Zapise smo prilepili na plakate in izobesili na oglasne deske po šoli. Izvedli smo knjižno menjalnico – učenci so v knjige, ki so jih prinesli, zapisali posvetila, nato pa so si knjige med seboj izmenjali. V nadaljevanju so učenci, razdeljeni v skupine, spoznali kaligrafijo, cirilico in iz lesa oblikovali začetne črke svojih imen.

K projektu so se priključili tudi učenci od 1. do 5. razreda, in sicer so se pogovarjali o pomenu pisanja z roko in na list papirja zapisali To je moja pisava in se podpisali. Dejavnosti so se priključili tudi delavci šole, učenci 1. razreda pa so ustrezen zapis preslikali s table. Učenci 4. in 5. razreda so sodelovali tudi v knjižni menjalnici. Vsi učenci šole so v mesecu januarju doma iskali in raziskovali pisave (stare zvezke, pisma, razglednice …) več generacij in jih prinesli v šolo. O dejavnostih smo pripravili razstavo, ki je na ogled v avli šole.

Ne samo v času od 21. do 25. januarja, ampak vso šolsko leto, pa bomo učence spodbujali k pisanju z nalivnim peresom in pisanju s pisanimi črkami.

Saša Peršoh, koordinatorka projekta

Dostopnost