V petek, 16. 11. 2018, je po vsej Sloveniji potekal tradicionalni slovenski zajtrk. Četrtošolci in petošolci smo temu dnevu posvetili posebno pozornost. Dan smo začeli s tradicionalnim zajtrkom. Postregli smo si s kruhom, maslom, medom, mlekom in jabolko.
Dan smo nadaljevali v učilnici, kjer smo se pogovarjali o poti do zdrave prehrane. Izdelali smo plakat, kjer smo s cesto nakazali naše iskanje pravih informacij o prehrani. Ugotovili smo, da je na jedilniku najboljše tisto, kar je domače, zdravo in okusno. Vsi smo bili mnenja, da bi morali v trgovino samo takrat, ko res nujno nekaj potrebujemo.
Nato pa smo se podali na pot zdrave prehrane. Obiskali smo kmetijo Skledar. Domačini so nas prijazno sprejeli in hitro smo postali domači tudi z njihovimi živalmi. Ogledali smo si tudi veliko piščančjo farmo in se preudarno pogovarjali o kmetijstvu. V zahvalo smo jim podarili sliko kmetije, ki smo jo sami narisali in okvirili.
Veseli in ponosni smo se vrnili v šolo, ter hkrati hvaležni , da imamo v Žetalah prijazne kmete, ki z veseljem živijo z naravo.
četrtošolci in petošolci
z razredničarkama