Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

V ponedeljek, 1. oktobra 2018, smo za učence od 5. do 9. razreda izvedli prvi kulturni dan. Učenci so se v spremstvu svojih učiteljev podali na Ptuj.

Peto- in šestošolci so v pravljični sobi v Knjižnici Ivana Potrča prisluhnili pravljici Princesa v papirnati vrečki, ki jo je zelo doživeto pripovedovala pravljičarka Liljana Klemenčič, nato pa so se sprehodili skozi mladinski oddelek ptujske knjižnice, kjer so rešili knjižno uganko. Sedmošolci so v razstavišču knjižnice spoznali delovanje sistema Cobiss, nato pa v pravljični sobi v okviru projekta Rastem s knjigo, nacionalnega projekta za spodbujanje bralne kulture, z zanimanjem poslušali uvodnik v knjigo Avtobus ob treh. Gre za roman pisateljice Nataše Konc Lorenzutti, ki obravnava tematiko odraščanja in dozorevanja, vsi sedmošolci pa so ga prejeli v dar.

Osmošolci in devetošolci so v prvem delu kulturnega dneva raziskovali staro mestno jedro Ptuja ter reševali naloge, ki jih je zanje pripravila učiteljica Lidija Šešerko.

Poučen in prijeten dan so učenci zaključili v Mestnem kinu Ptuj z ogledom slovenske mladinske romantične komedije Gajin svet.

Saša Peršoh, koordinatorka dneva

Dostopnost