Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

8. maj 2018 smo posvetili zaključku bralne značke, saj je bil za nami april, mesec,  ki je posvečen knjigi, in leto, polno obračanja strani v knjigah, ki so prekratke, čeprav je v njih zbranih nešteto misli. Berem, torej sem. Tako smo začeli.

Delček kulture, umetnosti in glasbe, predvsem pa pravljičnosti smo člani gledališke umetnosti z režiserko in mentorico Sašo Peršoh strnili v predstavo Sneguljčica in sedem palčkov. Odigrano predstavo smo igralci zaključili s “priklanjanjem v stilu”.

Sledila je  predstavitev delovanja in organiziranosti Veleposlaništva ZDA v Ljubljani.  Posebni gostje, ki so nam pripravili kviz o ZDA in z nami podelili zanimive izkušnje marincev,  so bili gospod Christopher Mondloch in marinca gospod Eddie Montano ter gospod Nicholas Jackson. Zaradi radovednosti so učenci goste zasipali s vprašanji, ki jih je prevajala učiteljica angleščine Mojca Preložnik. Mnoga zastavljena vprašanja so bila na temo Dneva rušenja tabujev. Tudi o tem so gostje predstavili svoje stališče.

Po zanimivi in predvsem zabavni predstavitvi je prišel čas za podeljevanje priznanj za nadobudne bralce, ki so se zavzeto podajali na razna popotovanja po zgodbah in povestih, ki so jih prebirali. Učencem, ki so to počeli vseh devet let, je pripadel naziv zlati bralec. Šest učencev devetega razreda, ki so vztrajno, leto za letom opravljali bralno značko, bo prejelo tudi simbolično nagrado, knjigo.

Na vsej šoli pa je bralno značko osvojilo 78 učencev oz. 86 %, kar je zares lep dosežek. Začeli smo z lepo mislijo, naj tudi zaključimo tako: knjiga naj bo še naprej naša dobra prijateljica.

Ana Plajnšek

Dostopnost