Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Eduroam (education roaming) je Mednarodna federacija brezžičnih omrežij za uporabnike iz izobraževalne in raziskovalne sfere. Učenci in učitelji naše šole lahko uporabljate vsako brezžično omrežje Eduroam, v Sloveniji ali tujini. V federacijo so vključene ustanove v vseh državah EU, Islandiji, Hrvaški, Turčiji ter Avstraliji in nekaterih državah v Aziji.

Za povezavo potrebujete uporabniški računmobilno napravo in ustrezno programsko opremo. Za dodelitev uporabniškega računa izpolnite prijavnico in jo oddajte v tajništvu šole. V pisni obliki boste uporabniško ime in geslo dobili pri vašem razredniku. Po začetni nastavitvi vaše mobilne naprave in programske opreme se bo vaša naprava samodejno povezala v brezžično omrežje domače ali katere koli druge ustanove, vključene v ta projekt.

Na  Osnovni šoli Žetale deluje obrezžično mrežje Eduroam na območju celotnega objekta. Na voljo je za vse naše učence in profesorje. Eduroam je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes.

Prijavnica

Prijavnico natisnite, čitljivo izpolnite in oddajte v tajništvu šole.

Prijavnica za učence

Prijavnica za učitelje in ostale zaposlene

Več informacij

Podrobnejše informacije o pravilni namestitvi in nastavitvah dobite na spletnem mestu Arnes.

Pomoč v primeru težav

V primeru težav vam bo pomagal računalnikar Gregor Ambrož. Pošljite mu sporočilo na gregor.ambroz@sola-zetale.si 

Dostopnost