Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Zdravstveno varstvo

Naša šola je vključena v slovensko mrežo šol, ki promovirajo zdravje. Trudimo se, da bi izboljšali prehranjevalne in druge navade, ki vplivajo na oblikovanje zdravega načina življenja mladostnika. Zdravje je vrednota, ki pomaga otroku vzljubiti svoje telo, svoj način življenja, obogati ga z občutkom, da je življenje smiselno, polno izzivov, veselja, bogatenja, ljubezni.

V ta namen bo tudi v šolskem letu 2020/2021  vsakemu razredu namenjeno 2 uri zdravstvene vzgoje. Za učence 1., 3., 6., in 8. razreda so organizirani sistematski zdravstveni pregledi, za učence 1., 3., in načeloma še 8. razreda pa je organizirano obvezno cepljenje. Opravljajo se tudi sistematski pregledi zob ter učenje pravilnega čiščenja in nege zob. Na šolo prihaja ‘zobna sestra’, ki izvaja pregled zob in ščetkanje pri učencih od 1. do 9. razreda po predhodno pridobljenem pisnem soglasju staršev ter medrazredno tekmovanje za najbolj čiste zobe v celem šolskem letu.

Vsi zdravniški in zobozdravstveni pregledi se opravljajo v ambulanti v Žetalah in so izvedeni s pomočjo ustreznih strokovnjakov za delo z mladimi iz Zdravstvenega doma Ptuj.

Nosilka Vzgoje za zdravje na OŠ Žetale je Gabrijela Brlek.

Dostopnost