Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

OŠ Žetale že tradicionalno sodeluje na vseslovenskem natečaju Naravne in druge nesreče, ki ga organizira Uprava RS za zaščito in reševanje. Letos so otroci vrtca in učenci šole ustvarjali na likovnem, literarnem in filmskem področju na temo »Požar v naravi« ter bili izjemno uspešni.

Natečaj je dvostopenjski in na regijskem nivoju natečaja prihaja iz Žetal kar 20 nagrajencev, ki so ustvarjali pod mentorstvom Polonce Colnarič, Simone Krčar, Brigita Seidl, Ane Bedenik in Saše Peršoh.

Na državnem nivoju natečaja je Miha Magdič s svojim literarnim prispevkom prepričal še strokovno komisijo; prav tako so učenci Primož Lešnik, Vita Plajnšek, Lana Zakelšek, Anamarija Gajser, Taj Kopše Vek, Julija Železnik in Ema Zakelšek dosegli uspeh z igranim filmom, v katerem se je v vlogi igralca preizkusil tudi učitelj Miran Železnik. Nagrajeni film osvešča o pomembnosti varnega kurjenja ognja v naravi.

Miha, Primož, Lana, Julija in Ema so se 15. maja udeležili slavnostne podelitve priznanj in nagrad v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Republike Slovenije na Igu. Tam so prevzeli tudi nagrade za svoje sošolce, ki se prireditve niso mogli udeležiti zaradi gostovanja v Litvi.

Čestitke vsem nagrajencem!

Saša Peršoh

Dostopnost