Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Spoštovani starši!
Vabimo vas na brezplačna predavanja in strokovno razpravo z okroglo mizo o vzgojno-izobraževalnem sistemu v Republiki Sloveniji, ki bo 28. novembra 2023, ob 17.30,na Alma Mater Europaea – ECM, Slovenska ulica 17, Maribor.
Priznani strokovnjaki se bodo v okviru predavanj in odprte razprave dotaknili najbolj perečih izzivov vzgojno-izobraževalnega sistema v Sloveniji.

prof. dr. Sebastjan KRISTOVIČ, predstojnik študijskega programa za izpopolnjevanje Logopedagogika, profesor, raziskovalec in strokovnjak iz področja vzgoje, izobraževanja, logoterapije/eksistencialne analize in duševnega zdravja na Alma Mater Europaea ter direktor Mednarodnega inštituta za psihoterapijo in uporabno psihologijo.
Naslov predavanja: Holistični vzgojno-izobraževalni pristop za 21. stoletje – nujnost celovite prenove
dr. Anica MIKUŠ KOS, doktorica medicine, specialistka otroške psihiatrije, bila je vodja Svetovalnega centra za otroke in mladino, še vedno pa je predsednica Slovenske filantropije in še vedno večino svojega časa posveča otrokom in družinam v stiski, za svoje izjemno delo je prejela že vrsto priznanj, bila je tudi med nominirankami v akciji 1000 žensk za Nobelovo nagrado za mir 2005.
Naslov predavanja: Vprašanja človečnosti in duševnega zdravja naših otrok
mag. Maruška ŽELJEZNOV SENIČAR, predsednica Društva šolskih svetovalnih delavcev Slovenije in strokovni vodja MIB d.o.o. in MIB EDU.
Naslov predvanja: Uspešen otrok – vrtec, šola in starši v skupni nalogi
Tatjana VAUPOTIČ ZEMLJIČ, učiteljica, svetovalna delavka in 26 let ravnateljica OŠ Ljudski vrt. Ravnateljica, ki jo krasijo večletne bogate delovne izkušnje iz različnih področij VIZ. Izhaja iz učiteljske družine, ki je v malem kraju delovala na vseh področjih, v skrbi za razvoj kraja. Svoje pedagoško delo razume kot poslanstvo, ki ga ne bi smeli opravljati ljudje, ki pedagoškega poklica ne nosijo v srcu in ga ne živijo.
Naslov predavanja: Osnovna šola – servis ali vzgojno-izobraževalna ustanova?
Lara ROMIH, predsednica Zveze aktivov svetov staršev Slovenije (ZASSS), mati treh otrok, arhitektka projektantka, s svojim birojem že 15 let. Prav toliko časa je tudi v Svetu staršev Brinjske Grosupeljske OŠ, kjer je bila 8 let predsednica, 4 let predsednica Aktiva Svetov staršev grosupeljske UE in zdaj tretje leto predsednica Zveze Aktivov svetov staršev Slovenije. Prostovoljstvo ji je tako rekoč samoumevno, kljub zavedanju, da spremembe v šolskem prostoru potekajo izjemno počasi. »Pomembno je ne obupati.«
Naslov predavanja: Biti starš otroka v šoli ali vrtcu – izzivi in rešitve
Vsak udeleženec prejme brezplačno prvo poglavje nove monografije (skrajšana verzija o logopedagogiki …): Holistični pristop na področju vzgoje, izobraževanja in duševnega zdravja ter Strateški načrt prenove vzgojno-izobraževalnega sistema v RS.

Prijava na dogodek
*Zaradi omejenega števila mest (v živo ali on-line) je potrebna predhodna prijava. 
V kolikor se odločite za on-line spremljanje dogodka, boste po prijavi prejeli povezavo do srečanja.
Vljudno vabljeni!
Dostopnost