Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

V soboto 16. septembra 2022, smo v okviru planinskega krožka izvedli pohod na Boč.

Zbrali smo se na parkirišču v Zgornjih Poljčanah od koder smo se po poti čez Belunjačo odpravili proti vrhu. Posebej zanimiv je bil del poti mimo skalnih pečin, ki je varovan z jeklenico. Tukaj smo opazili tudi nekaj manjših votlin, v katere smo se lahko »skrili«. Tik pred vrhom smo šli mimo ograjenega vojaškega območja z oddajnikom.

Na vrhu Boča, ki se nahaja na nadmorski višini 978 m, pa se še nismo ustavili. Povzpeli smo se na 20 m visok razgledni stolp. Z vrha stolpa se nam je odprl čudovit razgled na bližnjo in daljno okolico. Nad lepotami narave smo bili tako navdušeni, da smo skoraj pozabili na skupinsko fotografijo. Učenci, ki so se udeležili pohoda, so lahko na vrhu Boča dali žig v svoje planinske knjižice, ki nam jih je priskrbelo PD Žetale.

Proti izhodišču smo se vračali po poti mimo planinskega doma na Boču. Tam smo se ustavili in malo okrepčali. Pot smo nadaljevali mimo rastišča velikonočnice – ogrožene in zaščitene rastlinske vrste. Po poti čez Babo smo se spustili proti našemu izhodišču, kamor smo po 4 urah in pol hoje (z vmesnimi postanki) prispeli čisto malo utrujeni in zelo zadovoljni.

Miran Železnik

Dostopnost