Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Letošnji natečaj Naravne in druge nesreče, ki ga razpisuje Urad Republike Slovenije za zaščito in reševanje, je potekal pod naslovom Pomoč potrebujemo vsi.

Na njem so v treh različnih starostnih kategorijah z likovnimi in literarnimi prispevki in filmom pod vodstvom svojih mentoric sodelovali tudi učenci OŠ Žetale. Natečaj poteka dvostopenjsko in z regijskega natečaja so bili na državni nivo izbrani:

– literarni prispevki: Zarje Furman, Brine Ros, Melanije Širec, Lane Zakelšek, Vite Plajnšek;

– likovna izdelka: Zale Halužan in Anje Bukšek;

– film, ki so ga ustvarili: Zala Halužan, Julija Šolman, Žan Cvilak, Martin Golob, Aleks Kröpfl, Jan Plajnšek, Žiga Skledar, Patrik Vidovič, Tomaž Voler.

Avtorji izbranih prispevkov bodo prejeli priznanje in praktično nagrado. OŠ Žetale pa je bila izbrana tudi za najaktivnejšo šolo na področju izvajanja aktivnosti programa informiranja, izobraževanja in usposabljanja predšolske in osnovnošolske mladine za osebno in vzajemno zaščito v šolskem letu 2022/2023.

Risba Pasji reševalec Anje Bukšek in film Pomoč potrebujemo vsi devetošolcev in dveh osmošolk sta prepričala tudi državno komisijo natečaja in prejela nagrado na državni ravni. Nagrada jim je bila podeljena v sredo, 17. maja 2023, v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Republike Slovenije.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem!

Saša Peršoh

Dostopnost