Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

»Zajtrk z mlekom – super dan!«.

Kot že nekaj let zapovrstjo smo tudi letos, tretji petek v novembru, dan začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. To je projekt, ki poteka v vseh šolah in vrtcih, ta dan pa je razglašen tudi za DAN SLOVENSKE HRANE. Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je »Zajtrk z mlekom – super dan!«.

Ob 7.50 smo sedli za lepo pogrnjene mize in si postregli s kmečkim kruhom, z maslom in medom, ki sta ga darovala gospod Gustav Bedenik in gospod Silvo Bukšek. Obema se zahvaljujemo za donacijo. Pri zajtrku smo pili mleko Kmetije Skok in pojedli jabolko Sadjarstva Ber. Z nami sta zajtrkovala tudi gospod župan, Anton Butolen in gospod Ivan Ber. Dan smo nadaljevali z naravoslovnim dnem.

Po zajtrku nam je gospod Ivan Ber predstavil sadjarstvo. Poskusili smo več sort jabolk in pili domač jabolčni sok.

Učiteljica Valerija nam je predstavila pomen in prednosti uživanja živil slovenskega in lokalnega izvora. Pogovarjali smo se tudi o pomenu mleka in mlečnih izdelkov za zdravje človeka.

Sledilo je delo po skupinah. Učenci so ustvarjali v različnih delavnicah. Pripravili smo mlečni narastek s hruškami, žemeljni narastek z jabolki, zloženko z grškim jogurtom in višnjami, poslikali panjske končnice. Dve skupini sta se odpravili na teren, kjer so si ogledali Kmetijo Skok in čebelnjak gospoda Silva Bukška. Za fotografije in prestavitev sva poskrbela Lana in Maj.

Dostopnost