Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Spoštovani starši,

pred nami je teden, ko se bomo skupaj lotili zahtevnega izziva, s katerim se bomo trudili, da bi šole lahko ostale odprte.

V priponki vam posredujemo okrožnico MIZŠ, protokol samotestiranja v šoli in pisno soglasje staršev. Prosimo vas, da vse dokumente preberete. Učenci so danes prejeli obrazec za soglasje/nesoglasje/PC, ker mogoče kdo nima možnosti, da ga natisne doma. Starši boste obrazec izpolnili in podpisali, učenci ga jutri prinesejo v šolo in oddajo razredniku. Za vse učence, ki so v zadnjih 6-ih mesecih preboleli Covid-19 ali so cepljeni, potrebujemo tudi pisno dokazilo, ki ga učenec razredniku samo pokaže. Za te učence testiranje ni potrebno.

V šoli so obvezne maske in od srede, 17. 11. 2021, naprej je obvezno samotestiranje.

Vsi, ki se s tem ne strnjate, boste otroke obdržali doma, o tem pa obvestili razrednike (podatek potrebujemo tudi zaradi odjave prehrane) jutri, v torek, 16. 11. 2021. Za vse učence, ki bodo ostali doma, bomo organizirali izobraževanje na daljavo v okviru naših možnosti. To pomeni, da jim bodo učitelji posredovali zaposlitve v Googlove učilnice, spletne strani ali preko e-pošte, ure DSP bodo učitelji izvajali preko videokonferenc.

Vemo, da gre za težke odločitve in da ste mnogi v strahu in pred dilemo. Vse, kar lahko naredimo kot šola je, da bomo izvajali samotestiranje odgovorno in skrbno (učitelj bo dajal navodila, na osnovi katerih bodo učenci izvajali samotestiranje). Vse starše prosimo, da na to pripravite otroke tudi doma.

Želimo si, da bi v šolo prišlo čim več naših otrok. Izbira in odločitev je vaša.

Še enkrat vas prosimo, da razumete, da smo šole izvajalci odlokov, ki jih pripravi Vlada RS, MIZŠ in NIJZ. Z vsemi nestrinjanji se, prosimo, obračajte na zgoraj navedene naslove, nam pa dovolite, da bomo lahko opravili svoje osnovno poslanstvo ob dodatnem delu in odgovornosti, ki jo imamo.

Naše sodelovanje naj kljub vsem izzivom ostane na kulturnem nivoju in v dobro otrok.

Pri zajezitvi okužb pomagajmo skupaj.

Ostanite zdravi.

Prijazen pozdrav,

dr. Silvestra Klemenčič, ravnateljica

PS – v sredo, 17. 11. 2021, in vse naslednje dni testiranj (PON, SRE, PET) naj otrok prinese HAG test s seboj v šolo

SOGLASJE

MIZŠ – OKROŽNICA

MIZŠ – PROTOKOL ZA UČENCE

Dostopnost