Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

V tednu od 5. 10. 2020 do 11. 10. 2020 smo na Osnovni šoli Žetale praznovali Teden otroka. V letošnjem letu se je Teden otroka povezoval s TOM telefonom, ki praznuje 30 let. Tema Tedna otroka je bila »Odgovor je pogovor« in je združevala praznovanje obletnice TOM telefona in Tedna otroka.

Teden otroka smo popestrili vsem učencem na šoli s prijetnim presenečenjem – večnamenskim pokrivalom, katerega uporabo si lahko ogledate odspodaj.

V okviru šolske skupnosti smo pripravili tudi tradicionalni ugankarski natečaj. Vsi učenci in učitelji naše šole so lahko preko spleta reševali uganke in ob tem sodelovali v računalniškem žrebanju za mamljive nagrade, ki smo jih pridobili z donacijami.

Za vse donacije se iskreno zahvaljujemo naslednjim podjetjem:

  • PPS-Pekarne Ptuj,
  • Pekarna Pečjak,
  • Perutnina Ptuj,
  • Geaprodukt d. o. o.,
  • Zavarovalnica Triglav,
  • AP – PRO d. o. o.,
  • Soven d. o. o.,
  • Bukvica.

V tednu, ki je sledil smo slovesno sprejeli prvošolce v šolsko skupnost učencev in podelili nagrade spletnega ugankarskega natečaja.

Več utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji.

dr. Iris Merkač

Zapis dogajanja je opisala tudi osmošolka Sara Krčar:

V tednu otroka, ki je potekal od 5. 10. 2020 do 9. 10. 2020 smo vsi učenci Osnovne šole Žetale prejeli prijetno presenečenje – PISANE RUTKE.

V ponedeljek, 12. 10. 2020, smo sprejeli enajst prvošolcev v šolsko skupnost učencev Osnovne šole Žetale. Z učiteljico Iris in s sošolko Polono smo pripravile kratek program in dogodek popestrile z igranjem violine. Prvošolci so ob tej priložnosti prejeli slavnostno listino, z nagovorom pa jim je dobrodošlico izkazala gospa ravnateljica.

Potekal je tudi ugankarski natečaj. Vsi učenci naše šole smo lahko preko spleta rešili niz ugank. Zatem je potekalo žrebanje sodelujočih učencev in učiteljev posameznega razreda. Vsem nagrajencem želim tudi v prihodnje veliko rešenih ugank in prijetno sladkanje z nagradami.

Dostopnost