Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Spoštovani starši,

v ponedeljek, 18. maja 2020, ponovno odpiramo vrata naše šole,  za vse zdrave učence 1., 2. in 3. razreda.

Delo smo prilagodili vašim potrebam, in ga organizirali v skladu z navodili pristojnega ministrstva, priporočili Zavoda Republike Slovenije za šolstvo in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Na OŠ Žetale je bila VARNOST, ob kvaliteti pouka seveda, vedno na 1. mestu, zato se ni bati, da je tudi in predvsem tokrat, ne bi zagotovili.

Vsa pravila, priporočila, navodila in protokole smo upoštevali v največji možni meri – TOKRAT JE NAŠA MAJHNOST KONČNO TUDI PREDNOST.

Lahko smo brez skrbi, zadeve so tako nazorno pripravljene, da jih bomo vsi skupaj hitro usvojili, a uspešni bomo samo tako, da bomo vsa navodila in protokole dosledno upoštevali.

V ta namen bo 1. teden namenjen predvsem prilagajanju sprejetih protokolov za vse aktivnosti, od vstopa v šolski prostor, garderobo, jutranje varstvo, v učilnico, do odmorov, prehrane, pouka, podaljšanega bivanja in odhodov domov.

VSTOP v šolo je dovoljen le učencem in zaposlenim, zato spremljate otroka do VHODA, ki je posebej označen, v šoli pa ga prevzame dežurni učitelj in ga usmeri v ‘njegov’ stalen prostor.

Vstopanje je obvezno posamično, in to po talnih oznakah. Prav tako vas prosimo, da upoštevate varnostno razdaljo vsaj 1,5 m, če vas čaka pred vrati več hkrati.

POUK bo potekal prilagojeno razmeram, saj bo veliko več zračenja in razkuževanja prostorov. Vse v zvezi s tem pa izveste od razredničark. Določenih aktivnosti ne bomo izvajali, jih bomo pa nadomestili z drugimi, ki bodo ustrezale veljavnim ukrepom.

PREHRANA – zagotovili bomo vse 3 obroke (zajtrk, malica in kosilo), seveda kakor ste jih prijavili, in tudi to bo potekalo po posebnem, prilagojenem razporedu.

ŠOLSKI PREVOZ – zaenkrat ste izkazali potrebo po organiziranju šolskega prevoza le za 2 učenca – Iz postajališča Pšetna graba bo odhod kombija ob 7.15, odhod iz OŠ Žetale pa ob 14.00.

Za večino staršev, ki boste otroka pripeljali sami bo dovolj parkirnega prostora, in sicer prosimo, da zaradi varnosti otrok, ob prihodu pred šolo zjutraj in popoldan uporabljate PARKIRNE PROSTORE pred vhodi v šolo, kajti ostali (tisti proti glavni cesti) so namenjeni zaposlenim.

ODHOD iz šole – učenci odhajajo domov posamično oziroma tako, da ohranjajo medsebojno razdaljo 1,5 – 2,0 m. Ob odhodu domov šola zagotovi dežurno osebje v garderobi ter ob izhodu iz šole, da učence opozarja na spoštovanje ukrepov.

Če je le mogoče, vas prosimo, da otroka pripeljete in pridete ponj vedno ob isti uri in počakate na varni razdalji do drugih.

Podroben protokol, kaj prinesti v šolo 1. dan, kako čez teden ipd., vam bodo po e-pošti poslale razredničarke.

Ponovnega odprtja šole ter srečanja z vami se vsi že zelo veselimo, verjamem, da tudi učenci.

Hkrati vas prosimo za razumevanje in strpnost, predvsem pa za upoštevanje zaščitnih ukrepov in protokolov.

Vse dobro in #ostanitezdravi, vaša ravnateljica s sodelavci

Dostopnost