Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Od 11. do 15. novembra 2019 bo na šoli potekalo Mednarodno tekmovanje iz računalniškega razmišljanja – Bober.

Bober je mednarodno tekmovanje iz računalniškega mišljenja. Njegov namen je povečati zanimanje učencev za računalništvo. Pokazati jim želimo, da računalnik ni le orodje za komuniciranje, brskanje po spletu, urejanje besedil ter poslušanje glasbe in gledanje filmov. Računalnik je neizčrpen vir zanimivih logičnih problemov, zaradi katerih računalnikarju ni nikoli dolgčas.

Na tekmovanju spoznajo področje na zabaven in poučen način. Tekmovalna vprašanja se navezujejo na algoritmično razmišljanje, logično sklepanje in razvoj spretnosti za reševanje problemov. Udeleženci spoznajo, da je razmišljanje in ustvarjalno reševanje problemov zanimivo in zabavno.
Organizator tekmovanja za Slovenijo je ACM Slovenija v sodelovanju z Univerzami v Ljubljani, Mariboru in Kopru.

Več o tekmovanju najdete na spletni strani ACM Tekmovanja – Bober, kjer so objavljene tudi naloge in rešitve starih tekmovanj.

Na šoli bomo organizirali tekmovanje za učence od 6. do 9. razreda. Učenci naloge rešujejo preko računalnika. Tekmovanje traja 40 minut. Učenci se lahko prijavijo do 7. novembra 2019 pri mentorici tekmovanja. Točen datum in ura tekmovanja pa bosta določena po preteku datuma za prijavo.

Naloge iz prejšnjih let so dosegljive na tej povezavi.

Natančni kriteriji so opisani v pravilniku tekmovanja.

Mentorica tekmovanja: dr. Iris Merkač
Dostopnost