Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Marsikdo pravi, da je matematika pusta. Tako lahko reče le tisti, ki ne loči matematike od njene abecede in formul. To je tako, kot če bi imeli mizarsko orodje za mizarsko obrt. Kdor se prebije skozi matematično simboliko in se zamisli nad njenimi globokimi plastmi, odkrije v matematiki tako idealen svet, tako veličastno poezijo ter toliko estetike in lepote kot v nobeni drugi znanosti.

(V. I. Levicki, ruski matematik)

 

V soboto, 13. 4. 2019, je bila naša šola gostiteljica 55. državnega tekmovanja osnovnošolcev v znanju  matematike za Vegovo priznanje.

Na šoli smo gostili 91 tekmovalcev iz tridesetih osnovnih šol v podravski regiji.

Tekmovalce in mentorje smo slavnostno sprejeli ravnateljica OŠ Žetale dr. Silvestra Klemenčič, župan Občine Žetale Anton Butolen, učenci mladinskega pevskega zbora z učiteljico Brigito Luteršmit, učenka 6. razreda Polona Fideršek in organizatorica državnega tekmovanja dr. Iris Merkač.

Tekmovanja so se udeležili tudi trije naši učenci, Ana Marija Gajšek, Ana Plajnšek in Filip Potočnik, ki so skupaj s svojo mentorico učiteljico matematike Jasno Vigec urili svoje matematične sposobnosti.

V čakanju na uradne rezultate držimo pesti za čim višjo uvrstitev.

Hvala vsem, ki ste pomagali udejanjiti ta prijeten dogodek.

dr. Iris Merkač,
organizatorica državnega tekmovanja

Dostopnost