Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

V petek, 21. 4. 2017, smo z učenci od 6. do 9. razreda izvedli tehniški dan na temo SVETOVNI DAN ZEMLJE. Učenci so v šolo prinesli različno odpadno embalažo (plastenke, zamaške, pločevinke, tulce, škatle…) iz katere so izdelovali različne izdelke po svojih zamislih in idejah. Pri delu so bili zelo ustvarjalni, zato je nastalo kar nekaj zanimivih izdelkov, ki so jih predstavili in razstavili v šolski avli.

Ena skupina učencev je izdelala plakat na temo Svetovni dan Zemlje in predstavila nekaj zanimivih podatkov povezanih z odpadki. Izdelali so tudi listke z napisi za razstavljene izdelke in celotno dogajanje fotografirali.

Učenci 6. razreda so v začetku meseca zasadili svoj zeliščni vrt ob robu travnatega igrišča. V okviru tehniškega dneva pa so za svoj vrt izdelali leseno ograjo.

Ob koncu tehniškega dneva so se nam pridružili tudi učenci od 1. do 5. razreda. Vsi skupaj smo se zbrali na igrišču in se odpravili na čistilno akcijo v okolici šole in po središču Žetal. Kljub temu, da je okolica na prvi pogled čista, smo ob vrnitvi opazili, da se je v naših vrečah nabralo kar precej različnih odpadkov.

Nekaj utrinkov s tehniškega dneva si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

                                                                                                                                                                     učitelj

                                                                                                                                                                Miran Železnik

Dostopnost