Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

V petek, 29. 3. 2013, smo imeli učenci 6., 7., 8. in 9. razreda tehniški in naravoslovni dan. Obiskali smo naše glavno mesto – Ljubljano.

 

David Bukšek, 6. razred

 

 

 

V petek, 29. 3. 2013, smo imeli učenci 6., 7., 8. in 9. razreda tehniški in naravoslovni dan. Šli smo v Ljubljano ter tam najprej obiskali slovenski parlament. Izvedeli in videli smo, iz kakšnih materialov je zgrajen, ogledali smo si fresko, na kateri je predstavljena slovenska zgodovina. Srečali smo tudi predsednika državnega zbora Janka Vebra.

 

Nato smo šli v Prirodoslovni muzej Slovenije, kjer smo najprej prisluhnili predstavitvi o samici kita Leonori, ki je bila najdena v Piranskem zalivu. Njeno okostje visi na stropu in je dolgo kar 13 metrov. Nato smo si še ogledali še predstavitev o mamutu. Potem smo reševali še delovne liste z vsebino o živalih.

 

Nato smo se odpravili na razstavo o Leonardu da Vinciju – bil je genij, ki mu ni bilo para. Ogledali smo si njegove izume (prvo letalo in še mnogo drugih), nekatere smo lahko celo preizkusili, kako delujejo. Nato smo ogledali sliko Mone Lise, zanimivo je, da je Leonardo nikoli ni dokončal.

 

Sledil je prevoz z avtobusom pred šolo, kjer so nas že pričakovali starši. Meni je bil najbolj zanimiv del dneva, ko smo si ogledali razstavo o Leonardu da Vinciju. Takšen dan bi lahko še kdaj ponovili, saj je bil poučen in zanimiv.

 

 

 

David Bukšek, 6. razred

 

Ljubljana1

Ljubljana 2

Ljubljana 3

 

Dostopnost