Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

 

Slabi dve leti sta minili, odkar smo na OŠ Žetale na zaključnem srečanju projekta gostili Comenius partnerje iz Nemčije, Italije in Velike Britanije, in dokazali smo se kot dobri in prijazni gostitelji. Tudi v prihodnje želimo sodelovati v mednarodnem projektu Comenius, ki povezuje šole, učitelje in učence iz različnih, bolj ali manj oddaljenih držav Evrope.
V letošnjem letu sem bomo z bodočimi partnerji iz sosednje Italije, severnoevropske Slovaške, kulturno raznolike Turčije in oddaljene Gran Kanarije najprej srečali v Sloveniji, v času od 23. do 27. januarja, na naši šoli.
Gostje bodo šolo prvič obiskali v četrtek, 24. januarja, ko jim bomo zaželeli dobrodošlico s kratkim kulturnim programom in nagovorom. Učenci drugega, petega in sedmega razreda pa jih bodo medse sprejeli tudi pri urah pouka.
Glavna namena obiska sta oblikovanje projektne aktivnosti in izpolnitev prijave za projekt.
V primeru, da bomo uspešni na razpisu, se bomo v naslednjih dveh šolskih letih projekta zelo razveselili tudi učenci. Posamezne učenke in učenci bodo namreč vključeni tudi v projekte mobilnosti, kar pomeni, da bodo imeli priložnost obiskati eno izmed štirih zgoraj naštetih partnerskih držav.
Obeta se nam torej veliko lepega in razburljivega.
Želimo si, da bomo lahko uresničili vse naše ideje in načrte ter da bodo naši gostje v Žetalah uživali in se nasploh imeli lepo.

Tjaša Gajšek


Dostopnost