Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

 

Nedeljsko popoldne. Počitek po obilnem kosilu. Gremo nekam – pade predlog. Kam? Gremo po gozdni učni poti do Debele bukve! Pa pojdimo!

Otvoritev obnovljene gozdne učne poti je bila v soboto, 29. 9. 2012, v Osnovni šoli Žetale. Po uvodnem nagovoru ravnatelja Antona Butolna, ki je bil tudi vodja celotnega projekta, so si učenci, delavci šole in številni krajani z zanimanjem ogledali film o Žetalah. Sledila je simbolična otvoritev poti, po kateri so nato obiskovalce popeljali devetošolci. Krožno pot smo prehodili v  treh urah. Prva otvoritev je bila 14. oktobra 1999. Idejni vodja projekta je bila takratna ravnateljica šole gospa Marija Krušič. Pot je bila dobro obiskana. Vsa ta leta smo imeli v mislih predloge za popestritev poti. Ker pa so povsod potrebna finančna sredstva, je trajalo precej časa, da smo ideje uresničili. Sama pot je ostala enaka, opremljena pa je z velikimi preglednimi pojasnjevalnimi tablami. Dodani so: lovska preža, krmilnica za divjad, oglarska kopa, mize in klopi, kozolec za žig in vpisno knjigo. V šoli je možno dobiti zloženke, vodnik, učne liste za osnovnošolce, majice, kape; si ogledati film o Žetalah ter naročiti  vodenje po poti.

 Pot je primerna za sprehod ali pouk v vseh letnih časih za obiskovalce vseh starosti, pa seveda za naravoslovne ali športne dneve osnovnošolske mladine.


 Vabljeni na gozdno učno pot!

Marjana Pernat in Marija Skok


gozdna una_pot_053

gozdna una_pot_162

gozdna una_pot_180

gozdna una_pot__90


gozdna una_pot__101

gozdna una_pot__118

gozdna una_pot__146

gozdna una_pot__148

Dostopnost