Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

 

Četrtkov 20. september smo učenci 8. in 9. razreda OŠ Žetale zabeležili kot prvi kulturni dan letošnjega šolskega leta. Ob pol osmi uri zjutraj smo se izpred šole z avtobusom odpeljali v smeri Maribora.

Ko smo prispeli v letošnjo evropsko prestolnico kulture, smo najprej pojedli malico, ki smo si jo prinesli iz šole, nato pa smo se po kratkem sprehodu po mestu napotili k dvema mladima DJ-jema. DJ-ja sta nas v uri skupnega druženja popeljala vse od začetnih glasbenih zvrsti pa tja do zvrsti, ki so v glasbenem svetu dandanes v ospredju. Razložila sta nam, kako DJ-ji pripravljajo glasbo, kaj vse potrebuješ, da si lahko DJ ter nam tudi pokazala na konkretnih primerih, kako lahko vsak sam meša med seboj dve različni skladbi. Na koncu smo se lahko tudi sami preizkusili v vlogi DJ-ja in veliko učencev se je opogumilo. Za spomin pa smo si lahko domov odnesli še CD-je z aktualnimi glasbenimi »miksi«.

Potem ko sta nas DJ-ja že nasmejala s svojimi zanimivi razlagami in pripovedmi, pa se nam je obetalo še več smeha. V Narodnem domu smo nekaj minut pred enajsto uro dopoldne nestrpno čakali na začetek predstave Pink, ki je nastala na osnovi mladinskega romana Janje Vidmar. Uro in pol trajajoča predstava nas ni razočarala in bila je še bolj zabavna in zanimiva, kot smo pričakovali. Alenka Tetičkovič, znana slovenska igralka, je odigrala vse vloge in nas z odlično igro povsem navdušila. Zgodba govori o mladi Janci, ki se tekom odraščanja srečuje s značilnimi najstniškimi pripetljaji, kot so zardevanje, strah pred prvim poljubom in izgubo nedolžnosti. Predstava nam je bila všeč predvsem, ker je bilo vse prikazano na zelo smešen način.

Naš prvi kulturni dan se je počasi zaključeval, ostala nam je še vrnitev domov, ki pa se je zaradi okvare avtobusa malce zavlekla, a take stvari se pač zgodijo. Seveda pa nam ta malenkost ni pokvarila dneva, ki se nam je z lepimi mislimi vtisnil v spomin.


Tjaša Gajšek


Dostopnost