Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

PROJEKT MREŽA ŠOLSKI PES

V šolskem letu 2021-2022 smo pričeli v šolsko delo vključevati terapevtskega psa. Zaradi mnogih pozitivnih učnikov in ker izpolnjujemo vse pogoje, smo se v tem šolskem letu včlanili v Mrežo šolski pes.

Skupina vzgojno-izobraževalnih delavcev je v sodelovanju s strokovnjaki Zavoda RS za šolstvo oblikovala prvi slovenski Koncept vključevanja šolskega psa v vzgojno-izobraževalni proces. Dokument je rezultat večletnega dela s terapevtskimi psi v vzgoji in izobraževanju. Delo je prva leta potekalo tudi v okviru Inovacijskih projektov Zavoda RS za šolstvo in je zasnovano v skladu s Konceptom odprtega učnega okolja. Mreža Šolski pes združuje vzgojno-izobraževalne ustanove, ki v svoje delo redno vključujejo delovanje šolskega psa. Delo je sistematično, načrtovano, dokumentirano in evalvirano. Mreža formalno deluje od januarja 2017 (povzeto po spletni strani Mreže šolski pes).

Več si lahko prebere na njihovi spletni strani: https://sites.google.com/view/mreza-solski-pes/

Naša šola sodeluje z Zavodom PET, zavodom za posredovanje s pomočjo psov. V šolo prihaja terapevtski pes Koli in njegova vodnica Alenka, ki je hkrati tudi naša specialna in rehabilitacijska pedagoginja. (https://www.zavod-pet.si/alenka-mlakar-in-koli/)

Dostopnost