Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

“Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.”

Spoštovane učenke, učenci, starši in zaposleni!

Z veseljem sporočamo, da smo v mesecih september, oktober in november 2017, v okviru programa POPESTRIMO ŠOLO izvajali naslednje podaktivnosti: Drugačno učenje, Šola nadarjenih, Mislim s svojo glavo, Hiter um in prsti, Pametno rokovanje s pametno tehnologijo, Prijetna matematika, Raznovrstna potepanja, Alpinisti, hribolazci in plezalci, Narava vabi ustvarjalce, Moja kariera, Z uvidom do trajnega znanja, gospodarstva in podjetništva, Aktivno delo, višji rezultati in Vsi smo udeleženci podaktivnosti.

S pomočjo IKT smo spoznali značilnosti okoliških ptic in jih tudi zapisali. Sledila je izdelava plakata v obliki drevesa, vključno s pticami (spodbujanje učencev v samozavestno in kritično uporabo IKT, razvijanje govorno-jezikovne in likovne kompetence ter sposobnosti načrtovanja).

Izdelovali smo dekoracijo za noč čarovnic v Halozah (izrezovali smo buče, si pripravili čarovniški napitek in čarovniško sadje ter izdelovali razno dekoracijo – pajke, muce, duhe, buče). Ob navedenem smo učence spodbujali k učinkovitemu in konstruktivnemu sodelovanju, ki vključuje kreativnost ter sposobnost načrtovanja. Spodbujali pa smo jih tudi k vseživljenjskemu učenju.

Ob spodbujanju idej učencev smo v sodelovanju z Romano Širec, članico Društva podeželskih žena občine Žetale, ideje spremenili v dejanja in nastali so termoforji. Učenci so spoznali pomen ajdovih luščin in se lotili izdelave termoforjev.

Več utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji.

dr. Iris Merkač,
multiplikatorka

Dostopnost