Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Pozdravljeni.

V mesecu oktobru smo tudi v vrtcu praznovali teden otroka. V vsaki igralnici smo imeli razne delavnice. Izdelovali smo izdelke iz jesenskih plodov, jih odtiskovali in se za en dan spremenili v slaščičarje, saj smo pekli piškote in si skuhali marmelado.Ogledali smo si tudi lutkovno predstavo.

teden otr1

teden otr2

Odpravili smo se na daljši sprehod po našem kraju.

sprehod1

sprehod2

sprehod3

V tednu otroka smo imeli tudi srečanje s starši. Zbrali smo se na travnatem igrišču za OŠ. Pričeli smo s skupnim ogrevanjem, nato pa so sledile igre brez meja za otroke in starše. Žal nam je vreme malo zagodlo in smo se morali sredi iger preseliti v telovadnico.  A smo kljub malo slabšemu vremenu srečanje zaključili ob sladkanju s pečenim kostanjem.

stari2

stari3

stari1

stari4

S pečenimi kostanji smo se sladkali tudi na otroškem kostanjevem pikniku v velikem šotoru.

kostanjev p1

kost2

kost3

kost4

Ob občinskem prazniku smo pripravili  nastop, kjer smo prikazali kako so včasih kosili in spravljali seno ter kako je potekala trgatev.

nas0

nas1

nas01

nas3

nas2

nas02

nas4

Ker je mesec oktober mesec požarne varnosti, so gasilci opravili gasilsko vajo. Letos so jo opravili tudi v vrtcu. Tako so nam pokazali, kako moramo ravnati v primeru požara. Pokazali pa so nam tudi, kako je lahko pri gasilcih tudi zabavno, še posebej če se lahko pelješ z gasilskim avtomobilom, poskusiš gasilsko opremo in se preizkušaš kot gasilec v gašenju z vodo.

gas

gas01

gas02

gas03

gas04

gas05

gas1

gas2

gas3

Simona F.

 

 

 

Dostopnost