Skoči na glavno vsebino
(02) 761 99 10 os.zetale@guest.arnes.si

Pozdravljeni.

Ponovno je mesec naokoli in v vrtcu se je spet veliko dogajalo. Pa naj vam malo tega pokažemo.

Na začetku mesesa se je nekaj otrok odpravilo na plavalni tečaj v Terme Ptuj. Tam so pridno skakali v vodo, vadili drsenje na vodi in začeli z osnovami plavanja. Nekateri pa so bili že pravi plavalci. Na koncu so si vsi za nagrado privoščili sladoled.

 PIC 0044

PIC 0060a

PIC 0061a

 

 

 

toplice6

V vrtcu smo pripravili čisto pravi kros. Udeležili so se ga otroci iz rumene in zelene igralnice. Tekali so razdeljeni v skupine po starosti. Pomebno je bilo sodelovanje, saj smo na koncu bili vsi zmagovalci. Ob zaključku krosa smo vsem udeležencem podelili medalje.

tek1

tek2

tek4

tek5

tek3

Koliko nam je vreme dopuščalo, smo se vedno odpravili v naravo in opazovali živali in rastline. Veste kako zanimive so lahko mravlje, pikapolonice, kobilice, črički…

opazov3

opazov2

opazov1

opazov4

Pogovarjali smo se o vremenu in vremenskih pojavih. Zelo zanimiva nam je bila mavrica, zato smo jo tudi naslikali.

mavrica1

 

Obeležili smo tudi dan sonca. Pogovarjali smo se o tem, da je sonce za nas in za rastline ter živali zelo pomebno, saj brez njega ne bi nič rastlo. Je pa lahko tudi nevarno. Pogovarjali smo se, kako se lahko pred nevarnimi žarki zavarujemo.  Naredili smo si kape iz papirja.  Na sprehodu pa smo ugotovili, da si tudi iz listov, ki jih najdemo v naravi, lahko naredimo klobuke, ki nas varujejo pred soncem.

sonce1

sonce2

sonce3

sonce5

sonce6

V zeleni igralnici so ugotovili kaj vse je potrebno, da lahko spečemo kruh. Preiskusili so se tudi kot peki in si spekli svoj kruh.

kruh1

kruh2

kruh3

Želimo pa tudi poskrbeti za našo naravo, da bi ostala lepa in čista še naprej. Zato smo naredili svoje koše za ločevanje odpadkov.

ko1

ko2

Kot vidite, se nam v vrtcu vedno veliko dogaja in nam ni nikoli dolgčas. Z veseljem se podajamo novim dogodivščinam naproti. O teh pa vam poročamo  ob koncu meseca. Do takrat pa uživajte z nami.

Simona F.

Dostopnost